Multitasking ( Çoklu Görev )
- Nur Gürbüz
- 1 Haz 2020
- 2 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 2 Haz 2020
Hepinize merhaba ,bugün genellikle anlattıklarımın çok az ötesinde farklı bir konuyu ele alarak ilerlemek istedim. Kendi yaşantımda ve çevre yakınlarımın yaşantılarını gözlemledikten sonra böyle bi konuda araştırma yapıp yorumlarımla birlikte bilgi söyleşisi yapmak ve paylaşmak istedim, isterdim ki yüz yüze görüşelim konuşalım fikir ayrılıklarını tartışalım konuşalım şimdilik bu şekilde devam ediyoruz. Umarım keyif alırsınız :)
Sürekli karşılaştığım ve kendi hayatımda da sıklıkla rastladığım ‘birden fazla işi aynı anda yapma isteği’ hayatımda beni dürtüleyen bir nokta oldu.
Peki buna neden ihtiyaç duyuyoruz bunu merak ediyorum?
Zamanın hızlı bir şekilde yol alması , iş yaşamının hızı ,kariyer yapma telaşı , rekabet ,yetişememe korkusu, geri planda kalma kaygısı ,doyumsuzluk ve tam olarak ne istediğini bilememek ve özgüven eksikliği bizi aynı anda birden fazla işi yapmaya yöneltiyor.
Peki zaman kavramını doğru değerlendirebiliyor muyuz? Kime göre, Neye göre?
Sosyal platformlarda birçok iletişim ağını rutin işlerimizin yanında günümüzün büyük bir bölümünde birden fazla şeyle aynı anda uğraşabiliyoruz.
Aynı anda birden fazla şeyi yapmaya çalışıyoruz peki bu başarıyı beraberinde getiriyor mu?
Aslına bakılırsa yapılan araştırmalarda yeryüzünde bulunan sadece % 2’lik bir insan grubumuz bunda başarılı olabiliyormuş. Bu da sadece genetik bir armağan.
Beyinlerimiz iki farklı işi aynı anda yapabilir fakat sadece aynı anda bir işe tam anlamıyla odaklanmaya uygundur.
Biraz çerçeveyi genişletmek istiyorum.
SİZCE BİR SAKSIDA İKİ ÇİÇEK YETİŞİR Mİ? Bence Maalesef…
Belki bir süre idare eder ama yalnızca BİR SÜRE. Aynı anda iki kişiyi sevmek olanaksız birşeydir bu iki şeyi aynı anda yapma isteğinin yegane temellerinde yatan sebepler ise yine bahsettiğim gibi yetersiz hissetmek, kaygılar, özgüven eksikliği, hayat telaşı ve başarız olma korkusu bu isteklerimizi beraberinde getirmektedir. Bu şekilde bir başarı olanaksız ve mutlu olmak çok uzak. Birşeyi ne kadar istediğimiz ve sadece o şeye ne kadar odaklanıp emek harcadığımız varoluşumuzda ki etik ve ahlaki seviyemizi belirler. Bu demek oluyor ki , hayatımızda ki seçeneklerin çoğalması basit ve sade bir yaşamı engellemekte mutsuzluluğun ve başarısızlığın ise kapılarını açmaktadır.
Sadece bir şey için odaklanın ve yapmak istediğiniz şeyleri ise planlar doğrultusunda sıraya dizin.

Comments